• https://www.instagram.com/tc.sar
  • https://www.youtube.com/@tcsar
MARKA TESCİLİMİZ
MAİL ADRESİ
YOUTUBE KANALIMIZ
Hava Durumu
Takvim
06/06/2019 KOCAELİ ŞEKERPINAR DA TEKSTİL FABRİKASI YANGINI
Gebze Şekerpınar da fabrika yangınında gönülü itfaiyeci ekibimiz görev yaptı. 
Bayramın 3. günü ekibimizden 5 gönüllümüz ile Gebze - Darıca bölgesinde nöbetteydik. Saat 10:00 sularında gelen fabrika yangını ihbarı üzerine öncü ekipler merkez tarafından olay yerine sevk edildi. İlk intikal eden ekiplerin verdiği bilgi fabrikanın komple yanar vaziyette olduğu ve çok sayıda takviye gerektiği bilgisiydi. Tüm Kocaeli itfaiyesi telekkuza geçirildi, nöbette olduğumuz noktalardan çıkış ile olay yerine ulaşıldı, olay yerinde ard arda şiddetli patlamalar meydana gelmekte iken ekipler öncelikli olarak sirayeti engelleme gayreti içerisine girdiler. Bazı haber kanalları olay yerinden canlı yayın ile vatandaşlara durumu aktardı, ancak gerçekte olmayan bazı durumları aktardıklarını gördük, diğer fabrikalara da sıçradığı konusunda vatandaşlara yanlış bilgi aktarımları mevcuttu, oysaki yanan sadece bir tek fabrika idi. 

Kocaeli birimleri tarafından İstanbul İtfaiyesi'nden destek istenildi, İstanbul ekiplerinden de olay yerine, birden fazla destek geldi.

Olay yerinde İstanbul İtfaiyesi ile Kocaeli İtfaiyesi arasındaki bağlantıyı muhabere trafiğini ve koordinasyonu "TEKNİK MUHABERE ARAMA KURTARMA" ekibimizden TA6TC Berhan Miraç YILMAZ arkadaşımız başarılı şekilde gerçekleştirmiştir.

Diğer ekip arkdaşlarımız da olay mahallinde canla başla mücadele vermiş, bir ekip arkdaşımız aşırı ısıya maruz kalarak, tedbiren olay yerinde 112 tarafından gerekli kontrolleri yapılmış, herhangi bir sağlık problemine rastlanmamıştır. Olay yerinde olan ekip arkdaşlarımız haricinde diğer noktalarda araç ve personel saysında sıkıntı yaşandğından 2. olası olaylara karşı bazı arkadaşlarımız da bölgeyi boş bırakmamışlardır. 


























Fabrika yangını devam ederken Darıca bölgesi ufak çaplı ot yangını ihbarı üzerine müdahalemiz.





Yangın sonrası temizlik işlerii ve malzeme kontrolü





  
857 kez okundu

DESTEK VERENLER
        


                 

      

KOCAELİ GÖNÜLLÜ İTFAİYE
  
ACİL DURUMLARDA TEK NUMARA